Klimaatbesturing

Voor een enkele luchtsturing of schermsturing; verwarming; ketel; wkk of belichting heeft de Hoog Technics een klimaat regeling ontwikkeld.Het is mogelijk om alleen een dubbel luchting te sturen; een enkel scherm te sturen of alles.

Het lucht wordt gestuurd op basis van de meetbox; minimale lucht stand en begrenst op de maximale luchting. Aan de klimaat regeling kan een weerstation worden gekoppeld. Zodat het lucht open / dicht gestuurd kan worden indien dit nodig is. Standaard wordt het weerstation uitgerust met een temperatuur sensor; windrichting; windsnelheidssensor en regensensor. Optioneel kan er een stralingsensor worden aangesloten. 

De klimaatcomputer kan naast het standaard sturen van het klimaat in de kas ook uw ventilatoren voor in de grond / boven het scherm sturen. De klimaatcomputer is zowel grafisch in te stellen tot in het kleinste detail als via een tabel. Hiermee kunt u zelf kiezen wat voor u het makkelijkste werkt.

In het systeem zit een graieken programma en statistieken programma. Het is mogelijk uw data te exporteren voor het gebruik extern. Het is ook mogelijk om data weer in te lezen voor het sturen van de WKK of de belichting. Vraag naar de mogelijkheden van het klimaatsysteem. Het klimaatsysteem bevat ook een complete watercomputer. 

Op watergebied vertegenwoordigt de Nano het beste wat er op dit gebied verkrijgbaar is. Zo kan de Nano bijvoorbeeld de watergift volautomatisch regelen op basis van het gemeten watergehalte. De computer bevat ook een UV regeling; hiermee kan de UV die zelf is ontwikkeld direct worden aangesloten en ge├»ntegreerd in uw systeem. Met de watergift is het mogelijk om de unit(s) in wachtstand te laten gaan als er nog niet voldoende retourwater aanwezig is.

Met behulp van de Pyrgeometer kunt u de mate van uitstraling gebruiken voor het openen en sluiten van het energiescherm. Bij hoge uitstraling sluit u het scherm vroeger dan bij lage uitstraling. Dit kan volledig automatisch. Op basis van uitstraling be├»nvloedt u eenvoudig de buitentemperatuur waarbij het scherm sluit. U kunt de meting van de uitstraling betrekken bij uw stookbeleid. Voorkom dat uw verwarming onnodig hoog aanstaat en dat daarmee veel geld verloren gaat.

Het klimaat systeem met ingangen en uitgangen  Het klimaat systeem met ingangen en uitgangen

Windrichting snelheid en windrichting

 

Download hier onze folder